Poradna - Lupénka

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Lupénka

Mám na ruce lupénku jak se toho nejlépe zbavit přivítám každou radu děkuji.

Odpovědi na otázku

Kvalitní gely z aloe opravdu pomáhají, ale pokud se chcete psoriázy na dobro zbavit, je potřeba také správné výživy a regulace imunity, protože lupénka je autoimunitním onemocněním. Jsem studentem medicíny a hodně se zajímám o buněčnou výživu a léčbu chronických onemocnění. O psoriáze toho hodně vím, protože se u nás v rodině také vyskytla, ale měl jsem to štěstí, že jsem dokázal mamince pomoci. To byl opravdu skvělý pocit a chtěl bych pomoci i dalším lidem.. Pokud chcete rozsáhlejší informace jak se lupénky zbavit, napište mi na jakub.mitro@seznam.cz a já vám rád odpovím..=)
Pomáha taký gel v tej tube z aloe vera.
Z léčebných přísad do koupele se používají pšeničné otruby, výtažky z ovsa, soli Mrtvého moře či jiné mořské soli, oleje, ichthamol či byliny. Při současném kloubním postižení mají smysl i koupele sirné. Bez odborné porady raději zvolte koupele olejové, které jsou univerzální.
mast od kožního lékaře
Doporučuji gel z Aloe vera.
Konopná mast.
Lupénkou trpí dcera mojí sousedky, každý rok s ní jezdí k moři na 14dní a dalších 14 je tam s ní babička.. prý to dost pomáhá, já s tím osobně zkušenost nemám...jen můj dřívější vedoucí tím trpěl, furt se drbal...
Dobrý den, mám skvělé zkušenosti s nočním krémem firmy Mary Kay. Nebudu tajit, že jsem kosmetickou poradkyní MK, aby to nevypadalo jak záměrná reklama. Mým klientkám ten krém dost ulehčil, nevyléčil, ale pomohl, takže ho mohu směle doporučit. Jinak ne z mé vlastní zkušenosti, ale ze zkušenosti jiných - vím, že zabírají výrobky Akuna, je to dražší, ale účinné.
Potírat pokožku pravidelně třezalkovou šťávou. Doporučují se také celkové koupele s přídavkem přesličky nebo pšeničných otrub.
Změna živosprávy,konopná mast je prý vynikající.
Jeden můj známí má také lupénku a prý mu moc pomáhá konopná mast je volně v prodeji nebo si nechte udělat od nějakého šikovného zahrádkáře.
nevím jak exem,,ale lupenka se v lázních léčí koupelema z pšeničných otrub ob den, koupit v zěmědělské prodejně,,mačkat je v látkovém pytliku pod vodou ve vaně
Bohužel je to nevyléčitelné ale aspoň zmírnit se to dá,dostatečnou hygienou a fleky zmizí při opálení.Doporučuji solárko.
Nejúčinnější je změnit především životosprávu. Žádné cigarety, žádný alkohol, minimum soli, koření, dostatek spánku, pitný režim ... také pomáhá konopná mast
Lupénka je bohužel nevyléčitelné genetické onemocnění, které způsobuje velmi rychle rohovatění kůže. Nemocným však pomohou její příznaky zmírnit některé volně prodejné léky, které tělu dodají potřebné látky, nebo masti a koupele, které zmírní suchost kůže a zvláční pokožku.
výborný je elocom, a hodně promastit
ahojky,známé pomáhá konopná mast,tak to zkus,snad ti to taky pomůže
Důležitá je gyhiena kůže, denní koupání nebo sprchování a 15 - 30 minut slunečního záření které zvyšuje tvorbu vitaminu D. Aktivitu vagusu (tj. bludný nerv ovlivňující mimo jiné činnost zažívacího systému), zvyšují sojové výrobky. Předejít hnití zbytků potravy ve střevech, což je jedna z možnžch příčin lupenky, pomáhá talíř syrocé čerstvé zeleniny každý den, dále broelain obsažený v ananasu či papain v papáje.
Máme dobrou zkušenost s Konopnou mastí. Krásně se to zhojí. Dnes se to prodává běžně v lékárně. Dá se tam koupit i čistý konopný olej lisovaný za studena. Užívá se 1 lžíce denně.
voda z lázní v Podhájská na Slovensku. Můj bratr má také a nemůže si vynachválit
nejlepsi jsou prirodni prodkty, ale nejlepe poradi kozni lekarka, protoze kazdemu pomaha neco jineho....hodne pomahaji koupele ve specialnich solich....kozarka vam urci lecbu primo na miru :)
odvar kořene pampelišky, sirné koupele, UV záření, Ravit, Balancer KLAS, čínské bylinky-
http://www.prozdravi.cz/lupenka/
Fytoterapeuti k léčbě lupénky doporučují různé léčivky, jako jetel luční nebo lopuch. Vhodné je také užívání potravinových doplňků a to např. zinku, rybího tuku, selenu, vitamínu E nebo vitaminu C.
Vyzkousejte na zmirneni krem Linola fett 50 g. K dostani v lekarnach a cena je cca 120 Kc.